Därför bör företagslarm även larma polisen i Stockholm

Företagslarm i Stockholm handlar om mycket mer än röda blinkande lampor och starka tjut. Självklart ska de kopplas till en larmcentral som ringer polisen.

Kanske tänker du på röda blinkande lampor och starka tjutande ljud när du tänker på företagslarm? När ett inbrott sker på film brukar det alltid larmas med dunder och brak, och skapa panik hos de brottslingar som gett sig i kast med ett inbrott.

Att skapa oreda på den pågående brottsplatsen är visserligen en bra funktion hos ett larm. Självklart ska banditerna avbryta sin verksamhet och försöka fly platsen hals över huvud. Människor handlar sällan särskilt diskret när de springer i full panik, och då ökar chanserna för polisen att ta fast dem.

Företagslarm en del av modernt säkerhetsarbete i Stockholm

Men moderna företagslarm i Stockholm handlar ju också om att faktiskt få dit polis till platsen. Självklart ska du välja ett larmsystem som inte bara larmar på plats, utan också skickar information till en larmcentral om att larmet lösts ut. Vissa väktarbolag har avtal med larmföretag om att larmen går direkt dit, för att de ska kunna rycka ut omedelbart.

Särskilt i en stad som Stockholm gäller det att larmet når vaktbolag och polis med en gång. Huvudstaden är stor, och hur snabbt en polisbil än får köra så kommer det ändå ta en liten stund innan de når brottsplatsen. Då gäller det att de så fort som möjligt får veta att de behöver åka på utryckning.

11 Aug 2022