Videokonferensutrustning mer aktuellt än någonsin

Det finns idag möjligheter att hålla möten och sammanträden med folk på andra sidan jorden. Allt tack vare videokonferensutrustning som länkar samman världen.

De mest pinsamma situationerna kan uppstå under en videokonferens. Speciellt om man är slarvig med att stänga av mikrofon, eller framför allt kamera, när man går ifrån mötet. Lite för många exempel har florerat där mötesdeltagare bara gått från datorn, likt man går ifrån mötet, och samtidigt glömt att videokonferensutrustningen inte stängs av automatiskt. Det är många som fastnat på film i sina underkläder eller när man sagt någonting olämpligt i mikrofonen när man tror att ingen lyssnar. Videokonferensutrustning har verkligen underlättat flexibla mötessituationer på långa avstånd. Att någon befinner sig i ett annat land behöver inte längre innebära att man reser över halva planeten för att träffas. Men det har också varit upphov till nya utmaningar. I alla fall om man håller mötet i underkläder.

Företag är beroende av videokonferensutrustning

Digitala lösningar har blivit den nya vardagen för hur man umgås. Aldrig förr har videokonferensutrustning haft det värdet som det har idag. Varje företag, till och med varje enskild medarbetare, är mer eller mindre beroende av det. Idag är det helt avgörande att man kan prata med varandra även om man är på resande fot eller av annan anledning befinner sig på en annan plats. Eller om man sitter hemma för sig själv på grund av att det pågår en global pandemi. Det blev tydligt inte minst under de besvärande åren med Covid-19.

14 Oct 2021