Varför har ni inte upprättat en ekonomisk plan för er BRF?

Om styrelsen inte upprättat en ekonomisk plan för er BRF är det hög tid. Det är nämligen ett krav att en sådan plan finns registrerad hos Bolagsverket.

Du som sitter i styrelsen för din bostadsrättsförening har sannolikt en hel del att tänka på. Det är grannfejder, investeringar i ny lekplatsutrustning till gården, tvättstugor som kräver underhåll och allt vad det kan vara. Då är det lätt att vissa riktigt viktiga saker faller mellan stolarna.

Som det där med den ekonomiska planen, till exempel. Även om du är medveten om att det finns en regel som säger att alla svenska bostadsrättsföreningar ska ha en ekonomisk plan registrerad hos Bolagsverket, kanske det ännu inte hunnits med. Särskilt inte om ni är en nystartad BRF.

Ekonomisk plan för en BRF enligt konstens alla regler

Det finns hjälp att få. Många aktörer med koll på både juridik och ekonomi har specialiserat sig på att upprätta ekonomisk plan för en BRF där styrelsen fått för mycket att göra. Eller slarvat. Eller glömt. Eller inte visste. Oavsett anledning till att den ekonomiska planen inte är på plats, så finns det de som kan hjälpa er.

Då kan ni dessutom känna er säkra med att planen upprättas enligt konstens alla regler. För regler, det finns det många. Det räcker med att ta en titt på Bolagsverkets hemsida, så ser du att antalet paragrafer som reglerar fastigheters ekonomi är nästintill oändliga. Tur då att det finns de som har koll på dem.

12 May 2022