Utseendet viktigt vid affärer

Arbetar du med affärer? Alltså har du arbetsuppgifter som liknad säljarens? Då vet du att det är viktigt med utseende för att kunden ska våga göra affärer med dig. Kunden har ofta bara några minuter på sig att få ett ”bra första intryck”. Ett första intryck får du ju bara en gång på dig att göra, därför är det väldigt viktigt när en kund ska träffa dig, att du gör ett tryggt, stabilt och ärligt intryck, så att kunden vågar satsa av sina pengar på något som du vill sälja till honom, eller henne.

Sociala aktiviteter viktiga

Den sociala biten är viktig för att kunden ska få en helhetsbild av dig. Ofta vill tänker kunderna att det är DIG de gör affärer med. Produkten är inte lika viktig. Därför kan många vilja lära känna dig som person, eftersom de tänker att företaget – som antingen du är ägare till, eller som du representerar – är ungefär som du. Då är det inte ditt företag de gör affärer med, utan dig som ägare, eller representant de gör affärer med. Många gånger vill de spela golf, gå i bastu och göra andra rekreationsnöjen för att på så sätt lära känna dig. Att säga nej till dessa aktiviteter är därför nästan omöjligt. Se till att du lär dig någon grundläggande kunskap om hur du spelar golf eller tennis, eller någon annan social sportslig aktivitet.

Utseendet vittnar om insidan 

Även om utseendet inte är allt, är det i alla fall en början; den talar om vad insidan har. Vill du signalera att insidan är traditionellt konservativ kanske du bör klä dig i en mörkare kostym. Mörkblått signalerar trygghet, stabilitet och tradition. Vill du hellre signalera innovation, uppfinningsrikedom eller kreativitet, kanske du ska klä dig i en oväntad färg på din kostym, såsom mörkgrön, vinröd eller en ljusgrå kostym med en skjorta i en avvikande färg. Varför inte en gul skjorta till den mörkgröna kostymen, en mörkgrå skjorta till den vinröda kostymen och en rosa skjorta till den ljusgrå kostymen?

Skräddarsydd kostym signalerar rikedom

För den som vill signalera rikedom och en stabil ekonomi, bör skräddarsy sin kostym. En som är van att se skillnad på en skräddarsydd kostym och massproducerade sådana, kommer att se att du har en skräddarsydd kostym. Du kommer själv att känna att du får ett bättre självförtroende med en riktig kostym på dig när du möter dina kunder. Läs mer här om skräddarsydd kostym.

22 Mar 2018