Utbilda dig till redovisningskonsult

Inom området ekonomi finns en hel rad olika yrkesroller och många av dessa kräver flera års tuff utbildning. Det finns dock kortare utbildningar som dessutom är lättare att komma in på, där man sedan kan arbeta som till exempel redovisningskonsult. I bland annat Stockholm finns ett brett utbud av dessa utbildningar men det finns också möjlighet att läsa på distans för den som föredrar sin hemort framför storstadslivet. 

Två år i skolbänken 

Det finns som sagt många utbildningsmöjligheter i Stockholm men även på andra orter. För den som inte vill eller kan flytta är det en stor fördel att många av dessa går att läsa på distans. Väljer man en YH-utbildning får man spendera två år i skolbänken, till skillnad från andra ekonomiutbildningar som ofta är betydligt längre. Målet med en utbildning till redovisningskonsult är att man ska få den kompetens som krävs för att kunna arbeta självständigt och affärsmässigt, med ett stort ansvar för det arbete man utför. I utbildningen ingår bland annat kurser så som affärsrådgivning, beskattningsrätt, företagsekonomi, handelsrätt, redovisning, samt praktik och examensarbete. Många intressanta och lärorika delar för den som intresserar sig för ekonomi och allt som hör därtill. 

Praktik 

När man utbildar sig till redovisningskonsult ingår även en praktikperiod, eller Lärande i Arbete som det heter, på ca 20 veckor. Väljer man att läsa någon av utbildningarna som finns i Stockholm kan man välja att göra praktiken antingen där eller på någon annan ort. Samma gäller om lärosätet finns i en annan stad. Man söker förslagsvis plats hos en redovisnings- eller bokföringsbyrå eller något annat som kan kännas lockande inför framtiden och med lite tur har man goda chanser att få komma tillbaka när man tagit sin examen. 

Goda karriärmöjligheter efter avslutad utbildning 

Det finns så gott som alltid en stor efterfrågan på folk som har utbildning inom ekonomi och just nu ser det särskilt ljust ut för just redovisningskonsulter. Det spelar egentligen ingen roll om man drömmer om att jobba i stora Stockholm eller i en mindre stad, kanske sin hemort, utan efterfrågan är jämn över hela landet. Förutom att arbeta på en redovisningsbyrå eller liknande kan man även söka sig till bemanningsföretag som riktar in sig mor ekonomisk konsultation. Kompetensen är viktig och hela 98% av dom som genomför utbildningen får ett jobb inom området efter att dom tagit sin examen. 

Om man intresserar sig för ekonomi och kan tänka sig att jobba med det är det en god idé att välja en utbildning till redovisningskonsult. Utbildningen är relativt kort och väldigt flexibel och man är mer eller mindre garanterad jobb när man är färdig. Man får visserligen inte samma behörighet som en fullutbildad ekonom men om man kan nöja sig med det och inte vill lägga ner allt för många år på studier så är det minst sagt ett bra alternativ, främst eftersom kompetensen är så efterfrågad i hela landet.

Läs mer om redovisningskonsult här: https://www.redovisningskonsultstockholm.net/

12 Oct 2019