Truckar som håller vad de lovar

Funderar ni på att köpa nya truckar till ert företag? Välj då truckar som passar företaget och de specifika behov ni har. Här kommer några användbara råd.

Inom vissa företag och verksamheter klarar man sig inte utan bra truckar. Det finns flera olika typer av truckar på marknaden som exempelvis plocktruck, staplare, skjutstativtruck, dragtruck, motviktstruck, smalgångstruck, containerlastare med flera. Vissa är dieseldrivna medan andra är eldrivna. Vilken typ av truck man ska ha beror på en rad olika saker.

När man väljer truckar brukar man utgå från vilken typ av gods man oftast hanterar. Det innebär att man även måste ta hänsyn till både tyngd och omfång. Men man brukar också välja truck efter hur frekvent den används, samt hur lång sträcka man brukar köra. Det är också viktigt att tänka på att inte välja en för stor truck som inte får plats.

Ibland behöver man flera olika typer av truckar

För den som ska köpa truck finns det både nya och begagnade att välja mellan. Säkrast är att handla av ett företag som erbjuder mer välkända märken som man vet är driftsäkra. Det kan även vara smart att välja en aktör med ett lite större utbud av olika maskiner eftersom det då blir lättare att hitta det man eftersöker.

När det gäller begagnade truckar är det viktigt att de är servade och kontrollerade. Ett seriöst företag lämnar även garanti på sina begagnade truckar. Är man osäker på vilken truck man ska satsa på finns det försäljare av truckar som kan ta fram passande maskiner. Inte sällan kan man behöva flera olika typer av truckar i sin verksamhet.

6 Feb 2023