Tips när du ska flytta dig och dina anställda till ett nytt kontor

En kontorsflytt är ett ganska stort projekt. Är man ett par anställda kommer det att ta tid och ofrånkomligen rikta fokus bort från kärnverksamheten under en period. Kontorsstäd och flytten i sig har ni säkert redan hjälp med – men fortfarande kommer det innebära en del jobb för dig och dina anställda. Under processen finns det en del saker som är bra att ha i åtanke. 

Var tydlig i kommunikationen

Innan, under och efter en flytt är det viktigt att man för en tydlig kommunikation med de anställda. Innan är det viktigt att inte bara tala om att ni ska flytta, utan även varför. Kanske är det för att skapa en bättre arbetsmiljö för dem och för era kunder? I sådana fall är det bra att vara tydlig med detta. Lyssna på eventuella åsikter och frågor som dyker upp, och var inte sen med att berätta att det deras hårda jobb är att tacka för att flytten är möjlig. 

Använd alla möjliga kommunikationskanaler för att bygga en medvetenhet om flytten. Skicka mail, interna nyhetsbrev, gör videoklipp och informera om flytten på möten. De anställda har säkerligen många funderingar och genom god kommunikation kan dessa funderingar besvaras. När flytten väl är gjord bör du ta emot feedback på hur saker och ting fungerar. Är de nöjda med er nya firma för kontorsstäd? Hur är de nya möblerna? Kanske har ni flyttat in mer centralt i en storstad, till exempel Stockholm? I sådana fall bör man titta på om bullret från trafiken påverkar de anställda. 

Planering – in i minsta detalj

Det säger sig själv att det är viktigt att planera allt i minsta detalj. Vem ska sköta ert kontorsstäd på det nya kontoret? Kan de som sköter er kontorsstäd nu tänka sig att ta på sig en gedigen flyttstädning? Ska ni flytta till ett centralt beläget kontor, mitt i Stockholm till exempel? I centrala Stockholm väntar mycket trafik vilket kan ge en del praktiska utmaningar. Samtidigt; tar ni hjälp av en flyttfirma som har erfarenhet av att manövrera tunga lastbilar mitt i Stockholm ska det inte vara någon fara. 

Fira flytten sedan

Till en lyckad flytt hör att man firar. Det behöver inte vara något stort – men åtminstone en liten tillställning är säkerligen uppskattad av personalen. Det kan räcka med goda bakverk och gott kaffe från ett kafé i närheten. Det kan också göras med en festlig after-work, med drinkar och bra musik. 

Behöver ni ett städföretag som både utför kontorsstäd i Stockholm och även flyttstädning? Läs mer på: http://www.kontorsstädstockholm.com.

6 Sep 2018