Takläggare i Stockholm lagar skadat tak

Ett hustak utsätts för påfrestningar. Väder och vind kan fara fram obarmhärtigt och skada takpannor och vindskivor Ta hjälp av en takläggare i Stockholm.

Om en stormvind farit fram, riktar husägaren en ängslig blick mot sitt tak. Inte sällan kan vinden ha lyft takpannor eller takplåtar. Takpannor som rubbats ur sitt läge bör sättas tillbaka. Ännu värre är det om takpannor har hamnat i trädgården. Men alla husägare vare sig vill eller kan klättra upp på en stege och inspektera tak.

Du har bott i en villa under många år, där taket har takpannor i tegel. Med blotta ögat kan du se takpannor har blivit skadade. Du är rädd om huset och du kontaktar en firma som har takläggare i Stockholm. En representant från firman kommer på besök. Efter en noggrann inspektion av taket får du förslag till åtgärd.

Takläggare i Stockholm föreslår omläggning

Som du misstänkt är flera takpannor skadade. Flera tegelpannor på taknocken är spruckna och förmodligen är de frostsprängda. Plåten på dina vindskivor har lyft och träet undertill börjar ruttna. Det bästa du kan göra är att lägga om taket, montera nya vindskivor och även sätta upp nya hängrännor.

Du har utgått ifrån att taket ska läggas om med tegelpannor. Din takläggare i Stockholm kommer med ett alternativt förslag. Om taket har tillräcklig bärighet, kan du välja betongplattor som är något tyngre än tegelpannor. Betongplattor finns även i olika färger. Ett annat alternativ är att lägga ett nytt plåttak. Ett sådant tak monteras med dolda skruvar och du får ett modernt tak. Mer om takläggare kan du hitta här: stockholmtakläggare.se

25 Feb 2023