Ta hjälp av en advokat som är expert på arbetstillstånd för att inte förlora din tjänst

Regelverket gällande arbetstillstånd är komplext. Det blir inte lättare av att det är olika beroende på land. En expert kan hjälpa dig genom processen.

Ett svenskt arbetstillstånd ger dig laglig rätt att bo, leva och arbeta i Sverige. Ditt tillstånd gäller som regel för en specifik tjänst och du måste ha fått ditt tillstånd innan du börjar arbeta på plats. Om du arbetar i Sverige utan att ha rätt till det eller utan arbetstillstånd kan straffen bli stränga.

Det är inte heller tillåtet för en arbetsgivare eller företagare att anställa någon som inte har giltigt arbetstillstånd. Reglerna är hårda och kan upplevas som krångliga men det finns experter som kan hjälpa dig med hela processen. En advokatbyrå med rätt kompetens kan hjälpa både ansökande privatpersoner och företagare.

Vem som helst kan bli förvirrad över ansökan om arbetstillstånd

Det är flera saker som du (eller din personal) måste uppfylla för att kunna få ett arbetstillstånd:

  • Du måste ha ett giltigt pass
  • Ett arbete med villkor och lön som är på samma nivå som svenska kollektivavtal eller enligt standard för branschen
  • Du ska kunna försörja dig på din anställning

Om de här grundläggande kraven är uppfyllda kan du få ett arbetstillstånd. Men det är lätt att bli avskräckt när man ska börja fylla i blanketter till Migrationsverket. Man vill ju inte göra fel och förlora en tjänst. Om du tar hjälp av en expert på arbetstillstånd ökar dina chanser avsevärt att lyckas. Läs vidare på denna hemsida om hur du kan få juridisk hjälp med arbetstillstånd: www.arbetstillstånd.net

5 Oct 2022