Starta Flyttfirma | Guide: starta företag inom städ

Både privatpersoner och företag flyttar dagligen. Många gånger är det stora mängder möbler och andra varor som flyttas mellan två adresser, ibland långt ifrån varandra. Fler och fler har insett att flytten är jobbig att genomföra på egen hand och har därför börjat anlita flyttfirmor.

Vad gör en flyttfirma?

Det finns självklart olika typer av tjänster hos flyttfirmor. Den vanligaste delen är att de som flyttar redan har plockat ihop bohaget eller kontorsmöblerna. Då får flyttföretagets personal bära ut alla kartonger och möbler till en lastbil för vidare transport till den nya adressen. När möblerna och kartongerna har kommit till den nya adressen så bärs dessa upp av flyttfirmans personal och därefter tar kunden vid. Vissa flyttfirmor erbjuder packhjälp i form av packmästare och även möbelmontörer.  

Först är det viktigt att förstå kundens behov och hur man skapar tillit. Det är en hel bostad ni bär och transporterar. Kunden förväntar sig att möblerna och de privata ägodelarna ska komma fram i samma skick som när de lades ner i kartongen. Att vara försiktig och ta väl hand om kundens möbler och tillhörigheter är A och O. Det krävs en otrolig styrka och uthållighet för att jobba för en flyttfirma. För att göra jobbet enklare är det viktigt att hålla god fysik och kontinuerligt se till att hålla kroppen i form. Det är fysiskt ansträngande och tunga lyft innebär risk för skador. Ju starkare du är desto mindre risk för skador. Det är även viktigt att lyfta ergonomiskt så att kroppen inte tar onödigt med stryk.

flyttfirma flyttar kartonger

Vad krävs för att starta en flyttfirma?

För att starta ett flyttföretag så krävs grundläggande kunskaper företagsekonomi och personal. Att arbeta ensam kan vara svårt och krävande då stora och otympliga möbler ska flyttas mellan våningar och i trånga utrymmen. Det krävs även en lastbil, förslagsvis med en höj- och sänkbar öppning i bak. Vi rekommenderar även att ni tillhandahåller flyttkartonger och emballage då kunderna kan behöva mer än de planerat för. Ett transporttillstånd är även viktigt för att få köra yrkesmässigt i städer.

Vill ni ha möjlighet att tjäna mycket pengar krävs en större personalstyrka och fler bilar, så ni kan ta flera jobb samtidigt. Att erbjuda tilläggstjänster som pack- och monteringshjälp underlättar för kunderna. Många av era kommande kunder har redan lagt stora summor på ny bostad eller lokal och då ses extra hjälp som småpengar i det stora hela. Att erbjuda personalen friskvårdsbidrag är att rekommendera just på grund av det fysiskt krävande arbetet. Att ha en bra försäkring är också viktigt ifall någon i personalen skulle skada sig under arbetstid.

29 Aug 2017