Skyltpelare - vilka företag finns i byggnaden?

Företag som delar lokaler kan förlora kunder och detta utan att man egentligen är medveten om det. Hur? Jo, av den enkla anledningen att man inte syns utåt och att potentiella kunder inte ens vet om att företaget finns där inne i byggnaden. Detta kan skapa problem som emellertid kan lösas på ett ganska enkelt sätt. Genom skyltpelare så kan företag visa upp sig och den egna verksamheten utåt - och dela på kostnaden.

Skyltpelare ger en möjlighet till effektiv marknadsföring tillsammans med andra företag. Man sätter den egna logotypen på en skyltpelare och genom detta kan kunder som passerar på gatan se A) att man finns och B) vad för företag som i övrigt finns i lokalerna. Det kan som bäst illustreras av två saker: företagshotell och gallerior. Genom skyltpelare så markerar man närvaro, men på ett ganska diskret och behagligt sätt.

Skyltpelare för gallerior

Gallerior är idag något som, på gott och ont, håller på att slå ut stadsmiljöer och de mer klassiska butikerna. Det finns fördelar med gallerior - och det finns, som med allt annat, nackdelar. En tydlig fördel är enkelheten. Du som kund kan åka till en galleria och handla allt från kläder, skor, sportartiklar och vidare till böcker, parfym och allehanda elektronik. Istället för att tvingas åka runt halva stan så finns allt samlat på ett och samma ställe.

Genom skyltpelare kan du se vad som finns inne i en galleria från vägen. Du kan stanna upp, se att just den kedjan finns och därmed också fatta ett beslut om att det är värt att gå innanför dörrarna.

Ser man detta ur en galleriaägares perspektiv så är det exakt det man vill. Man vill att du som kund ska gå innanför dörrarna och att du, väl där, kommer att besöka även andra butiker som finns. Det svåra är att få personer att gå innanför dörrarna. När detta väl skett - ja, då stannar kunden en längre tid än vad som var tänkt från början.

Skyltpelare är ovärderliga just i detta sammanhang och sådana kan även placeras vid exempelvis avfarter i syfte att dra till sig intresse från bilister. En långväga bilresa kan behöva ett avbrott för mat och bensträckning. En galleria kan mycket väl vara den ultimata lösningen och där kan en skyltpelare definitivt påverka bilisternas beteende.

Kolla alltid om tillstånd och bygglov

En viktig sak är att alltid se över vilka tillstånd som krävs innan man sätter igång med arbetet och utformningen av skyltpelare. Det som kan förenkla en process är att välja rätt leverantör och att välja en som har längre erfarenhet av att driva processer. Det ger ofta en snabbare väg från start till mål och där byråkratins malar tenderar att mala lite effektivare.

30 May 2021