Sjömän kan besöka företagshälsovård i Stockholm

För dem som jobbar ombord på fartyg finns krav på friskvårdsintyg. Något som rederierna vanligtvis hjälper till med. Anslutna till någon företagshälsovård i Stockholm blir det enkelt.

Kristian var exalterad. Äntligen skulle han få jobba med något han drömt om. Nämligen ombord på ett kryssningsfartyg. Han hade fått anställning i buffén och skulle se till att borden såg bra ut och alla smutsiga tallrikar plockades bort.

Ett friskhetsintyg skulle ordnas på en företagshälsovård inne i Stockholm. Det skulle sen lämnas till pursern när han kom ombord. Sedan skulle han bli tilldelad en egen hytt där han kunde dra sig tillbaka när arbetsdagen var över.

Företagshälsovård för friskintyg

Väl i Stockholm gick han mot Gamla Stan där rederiets företagshälsovård låg. De mätte och vägde honom. Han fick sätta sig i en liten kur med hörlurar på huvudet. I vardera handen en knapp han skulle trycka på när det pep i öronen. Ögonen kollades genom att han fick läsa bokstäver på en tavla. Som avslutning ett samtal med en doktor som ställde lite frågor och sen var det klart. Intyget fick han med sig med det samma och kunde äntligen ta sig till hamnen.

Han var tacksam för att rederiet tog kostnaden för intyget annars skulle han aldrig ha råd att ta jobbet. Kontrollen skulle sen göras vartannat år vilket var lyxigt tyckte han. Nu var han framme och där låg det, kryssningsfartyget. Äntligen var det dags att fullborda en dröm han haft sedan han var liten. Läs mer om företagshälsovård på denna hemsida: företagshälsovårdstockholm.nu

5 Mar 2022