Så vet du att hunden uppskattar sitt hundfoder

Visst hade det varit praktiskt om hundar hade kunnat prata. Då hade de enkelt kunnat berätta vilken smak på hundfoder som de uppskattar mest, till exempel.

Många hundägare spenderar en stor del av sin vakna tid med sin hund. Hunden kanske är den första att vakna på morgonen. Därefter är det hunden som utgör sällskap på morgonrundan och kanske också vid frukostbordet. Medan matte eller husse intar sitt morgonkaffe får hunden sitt hundfoder som morgonmål.

Eftersom hunden inte kan använda människospråk får kroppsspråk och beteende avgöra om hunden mår bra. Ett sådant beteende att ha koll på är aptiten. Den visar att hunden mår bra och att den uppskattar smaken av sin mat. En minskad aptit blir, på så vis, en källa till oro för hundens ägare och ett bekymmer att hitta orsaken till.

Dags att byta hundfoder om hunden inte mår bra

Precis som människor går hunden igenom olika faser i livet. Först är det valpstadiet som kräver en del insatser. Ett valpfoder kan komma väl till pass under denna tid för att ge den unga hunden allt den behöver för att växa och bli stark. I ett valpfoder finns alla tillskott hunden kan tänkas behöva och därför är detta foder en klok investering för ägaren .

Senare i livet behövs andra typer av hundfoder. En aktiv hund behöver ett visst sorts foder medan en äldre hund, som inte orkar göra av med lika mycket energi, mår bra av ett foder anpassat till en äldre hunds livsstil.

14 Jan 2023