Så varierat är det att arbeta som snickare

Det är ingen dum idé om du funderar på att utbilda dig till snickare. Är du händig? Gillar du att arbeta med praktiska saker? Då är snickare kanske ett yrke just för dig. Det är relativt liten konkurrens om arbeten i Stockholm, och även i andra storstäder. Bor du ute på landet, kan det vara svårare med jobb, om det inte är så att du får möjligheten att arbeta i någon industri, eller vill arbeta som möbelsnickare, med att snickara båtar eller liknande. De flesta som bor på landsbygden är sådana som växer upp med att kunna jobba med det mesta, så även med allehanda snickerier. 

Arbeta på fabrik

Om du arbetar som snickare på fabrik, kan det hända att du arbetar med allt som har med produktion att göra. Det kan då handla om att sätta ihop delar som blir en färdig produkt, och som är relaterat till snickeriyrket. Arbetar du på fabrik, är det arebtstider mellan klockan 8-17 som gäller. De flesta enahanda arbeten utförs numera av robotar. De slits inte ut så snabbt som människor, som utför monotona arbeten, och får förslitningsskador i kroppen av att utföra ett och samma slags arbete dagarna i ända.

Arbeta som möbelsnickare

Arbetar du med möbler, kan du antingen göra en och samma slags arbete dag ut och dag in, eller så arbetar du med att snickar möblerna från grunden tills de är färdiga och du kan måla dem, eller behandla dem med någon ytbehandling. Det är tyvärr sällan så att möblerna görs här i Sverige, då arbetskraften kostar för mycket och är för dyr för att vi ska ha råd att köpa sådana möbler. Speciellt om man har vant sig vid Ikeas priser. Däremot får man möbler med mycket hög kvalitet, om man väljer att köpa möbler av en svensk snickare.

Arbeta med renoveringar

Som snickare kan man även arbeta med renoveringar hemma hos folk, eller i offentliga byggnader. Mågna snickare som arbetar med detta, startar egna företag och är sin egen chef. Då kan man hamna att arbeta lite var som helst. Särskilt om man arbetar i en storstad som Stockholm. Många praktiska arbeten kan bli något specialiserade. Arbetar man med att kakla, kan man råka ut för att enbart arbeta med sådant. På samma sätt kan man råka ut för att enbart lägga nya tak, eller montera nya fönster. Väljer du i stället att arbeta i mindre orter, kan du få göra lite mer varierat snickeriarbete. Vill du läsa mer om hur det är att arbeta som snickare i Stockholm? Klicka då på denna länk.

19 Feb 2019