Så kan man marknadsföra en ny vara

Ibland kan man behöva göra något ganska så storslaget för att nå genom det kompakta mediebruset. Vi lever verkligen i ett informationsbrus som går genom vår verklighet och vi möts av ständig reklam, information och nyheter. Ska man då få uppmärksamhet av människor som hela tiden har sin uppmärksamhet på andra saker, kan man behöva göra något som fångar uppmärksamheten, som gör att människor börjar följa företaget på Instagram, Facebook eller på Twitter. Här berättar vi hur.

Att lyckas med marknadsföring, innebär att man bör kommunicera på sätt som fångar människors uppmärksamhet. Beroende på vad det är som man säljer, behöver man göra så att rätt människor uppmärksammar ens varor och tjänster. Låt oss ge ett exempel, säg att du precis har börjat producera en ny slags havregryn som du önskar att den unga generationen ska ta till sig och börja äta. Hur kommunicerar man något sådant? Ska man gå via en influencer som talar om att hon ätare det nya havregrynet? Ska man göra en snygg reklamfilm på bästa sändningstid (prime time)?

Kampanj på sociala medier

Vill du få medelålders kvinnor att ta till sig det nya havregrynet, berättar du i en kampanj på Facebook och Instagram att det nya havregrynet hjälper dig att gå ner i vikt. Genom att göra människors matintag jämnt under dagen, kan man gå ner i vikt (ingen vet om detta stämmer eller ej, men det är oviktigt). Äter man då havregryn som är fullt med näriing, håller man sig mätt så att man inte småäter. Havregrynsgröten toppar man med vackra bär, och häller på havremjölk, och nötter. Man tar fantastiska bilder på gröten, med bär, nötter och lägger upp på Instagram och Facebook.

Reklamfilm på TV4

Man kan göra en snygg reklamfilm för TV4. Man gör en reklamfilm som liknar "Vänner" (TV-serien från 90-talet) där några ungdomar lever i kollektiv och upptäcker den nya gröten. Slutet på reklamfilmen har en rolig tvist och ungdomarna säger roliga saker om havregrynsgröt. Här hoppas man att ungdomarna ska vilja leva som de hippa ungdomarna i reklamfilmen och börja äta havregrynsgröt, för det är hippt, ballt, coolt och dessutom gott.

Reklamfilm på Youtube

Annars kan man göra en kort film på Youtube, där man helt enkelt informerar om den supergoda havregrynsgröten, som man toppar man färska bär, nötter och havremjölk och hur nyttigt det är att äta havregrynsgröt.

18 Oct 2019