Så kan ett event föra samman personalen

Det finns många olika slags aktiviteter som syftar till att "teambuilda" personalen. Det är inget nytt fenomen och många, om inte nästan alla företag syftar till att föra ihop sin personal så att de bättre kan arbeta tillsammans. Särskilt gäller det tjänsteföretag där det krävs att personalen klarar av att samarbeta. Då är det just aktiviteter som syftar till att föra ihop personalen som är viktiga. Här listar vi några aktiviteter som antingen kan få personalen att börja samarbeta, eller som kan föra samman personalen genom att de tillsammans får göra nya erfarenheter.

Bubbleball

Man kryper in i en jätteboll med lufkuddar som skyddar mot alla håll och kanter. När man väl sitter säkert inuti bollen, rullar man sedan utför en stor slänt. Man åker upp och ner och ner och upp. FÖr många är detta en helt ny erfarenhet. Genom att alla får samma slags nya erfarenhet ger detta dem en hel del att prata om och dela med varandra.

Lösa problem

Ett mycket tydligt sätt att bygga en gemenskapskänsla är att dela in personalen i olika grupper. Sedan ger man dem samma slags problem som de ska lösa. Det kan antingen vara att hitta kontroller utomhus, eller laga mat inomhus. Det kan vara att sitta tillsammans och lösa gåtor elelr lösa ett rebus, sätta ihop ett pussel och låta de olika grupperna tävla mot varandra. Efteråt kan man samla alla och prata om hur det gick och om alla kunde bidra med sin bit eller om någon kände sig utanför eller liknande.

Skattjakt

Det finns övningar som bör göras utomhus. Man kan dela in personalen i olika grupper och de ska hitta ett antal "skatter" som är utspridda inom ett område. För att hitta "skatterna" krävs det att de får ledtrådar till dem som de måste lösa för att förstå var de ska leta. Detta är en mycket bra aktivitet som stimulerar hjärnan, stimulerar tankeförmågan, slutledningsförmågan och att de funderar tillsammans, plus att de rör på sig. Det får varken vara för små eller för stora grupper. Det bör vara maximalt 5-6 i varje grupp.

Man kan även lära sig nya saker på event

Det är ingen dum idé att låta personalen lära sig nya saker på de event som de blir bjudna på. Då kan det handla om matlagning, vinprovning, glasblåsning eller något annta oväntat som personalen får lära sig. Det ger dem nya och gemensamma erfarenheter.

9 Oct 2018