Så fungerar kontorsstädning

Alla vill ha en så bra arbetsmiljö som det bara är möjligt. Det innebär bland annat att man vill få in ljus. Ser man inte vad det är man gör, blir det ohållbart i längden. Alla som arbetar på kontor vill ha rätt sorts belysning. Annars anstränger man sina ögon och kanske får huvudvärk i värsta fall. Den som har suttit sena eftermiddag när solen har legat på kontoret, vet att de som arbetar i ett sådant kontor, blir väldigt trötta och dåsiga. Personal som inte är riktigt vaken, arbetar inte bra och får inte särskilt många saker gjorda. Så vill du har arbetare som är effektiva bör se till att personalen får bra och syrerik luft. Det gäller att se över ventilerna så att de är så effektiva som möjligt.

Alla vill ha rent omkring sig

Man vill ha rena kontor som möjligt. Ordning och reda, gör det möjligt att få inspiration, man får en överblick på det man har och slipper leta efter saker som ligger utspridda. Dessutom har man ett rent kontor slipper personalen att bli sjuk. Som alla vet, flyger det tusentals bakterier och virus när en person nyser, till exempel. Kommer det förkylningsvirus på en yta och någon person, tar på just det stället och sedan råkar sätta den handen någonstans på den egna kroppen, blir den personen smittad. Att istället för rengjorda ytor med jämna mellanrum är viktiga för att inte personalen ska smitta varandra. Dessutom trivs personalen bättre med städat kontor. Kommer det dessutom kunder på besök får de mer förtroende för att välstädat kontor, än om det ligger räkningar huller oro buller, personalen hittar inte saker och det ligger sladdar här och där. Ett välstädat kontor ger en tillfredsställelse och trivsel. Så det är viktigt med en bra kontorsstädning.

Så gör du för att få kontoret städat

Ska man anställa eller köpa in städtjänsten som vilket annat inköp som helst? Många företag väljer att köpa in städtjänsten som vilket annat inköp som helst. Varför? Väljer man att anställa, är man som arbetsgivare skyldig att betala för arbetsgivaravgifter, sjukersättning och pensioner. Väljer man i stället att köpa in tjänsten, betalar man bara för den tid som städaren är på kontoret och städar. Då är det den egna städaren som betalar för sina egna sociala avgifter, skatter, sjuk- och pensionsersättningar och så vidare. 

Så hittar du städbolaget för dig

Söker man efter städtjänster, till exempel i Göteborg kan man leta på nätet. Då kan man googla kontorsstädning Göteborg och fråga efter offert. Efter det kan man börja jämföra de olika företagen. Flera företag erbjuder även tilläggstjänster, som att alltid fylla på kontorsmaterial, toalettmaterial, fruktfat och med jämna mellanrum byta ut entrémattor. Andra anser att det är viktigt att arbeta med miljövänliga produkter och ser till att följa föreskrifter som krävs för att spara på miljön och inte använda starka kemikalier som förstör miljön.

2 May 2018