Rusta och matcha hjälper dig att hitta ett jobb

Har du problem med att ta dig in på arbetsmarknaden? Med arbetsförmedlingens nya tjänst Rusta och Matcha kan du få in en fot och ta det första steget mot full sysselsättning inom ett område som passar för just dig.

Att vara utan jobb är, till skillnad för hur många verkar tro, långt ifrån en dans på rosor. De personer som inte vill arbeta kan räknas på en hand: de allra flesta vill vakna på morgonen, klä på sig och gå till en arbetsplats där man känner sig uppskattad, sedd och där den egna insatsen gör skillnad.

Att man dessutom får en lön för mödan är en annan faktor som man måste ta hänsyn till: man tjänar dåligt med pengar som arbetslös och man tvingas genom detta också leva väldigt påvert och vända på varenda krona. Myten om att folk inte vill arbeta kan alltså direkt slås hål på.

Rusta och Matcha - utbildning och professionell hjälp

Men, det handlar också om att det är långt ifrån enkelt att få ett jobb. Hur söker man jobb, var ska man söka och hur får man på bästa sätt fram de unika egenskaper man själv besitter? Det är just där Rusta och Matcha gör skillnad. Det är ett program där erfarna lotsar hjälper personer som vill arbeta att ta steget mot sysselsättning.

Rusta och Matcha hjälper till med att skapa säljande CVn, de hjälper till att hitta en sektor där man har egenskaper som passar och de hjälper arbetssökande med allt från intervjuteknik vidare till att bygga upp ett självförtroende och en självkänsla. Man ger stöd och man finns där som en axel att luta sig mot då det är som tyngst - och man är samtidigt en ren motivator och pådrivare.

Man rustas upp genom utbildningar och man matchas sedan mot ett stort kontaktnät där den unika kompetens man själv besitter kommer att vara väl till pass. Många arbetslösa söker jobb på fel ställen och inom fel områden. Fördelen med Rusta och Matcha är att de vågar bryta mönster - din personlighet och dina kunskaper kan mycket väl passa inom en helt annan bransch än den där du tidigare arbetat. Det gör skillnad.

10 Oct 2022