Öka säkerheten på jobbet – med pålitligt företagslarm

För ökad trygghet på arbetsplatsen bör man ha ett säkert företagslarm installerat. Läs mer om vilka fördelar som finns och vad riskerna med att inte ha ett företagslarm innebär för firman.

Ni har haft det på bordet länge men inte gjort slag i saken. Sedan hände det som inte fick hända. Ni hade inbrott och dyr egendom blev stulen. Med sänkta huvuden får ni på nästa bolagsstämma erkänna för varandra att det inte hade behövt hända med ett företagslarm. Men i en parallell verklighet skaffade ni faktiskt detta effektiva företagslarm och tjuven kunde stoppas innan han kunde göra något intrång och begå brottet. Vilket larm var det ni borde ha tittat på då? Det är det vi ska kika lite närmare på nu. Eftersom ni själva vet bäst vilken sorts firma ni har, vet ni också bäst vilken sorts larm ni behöver. Eller hade behövt, innan tjuven slog till.

Företagslarm som avskräcker tjuven

Man kan hitta flera olika typer av larm på marknaden idag. För det mesta går det att skräddarsy en lösning som passar just ert företag. Tillfället gör tjuven, sägs det ju. Så det handlar mest om att se till att tillfället inte ges. Man kan ofta avskräcka en potentiell tjuv genom att ha övervakningskamera på platsen. Man bör installera system som är kopplade till en larmcentral, så att en väktare kan vara på plats innan inbrott sker. Ibland kan man förstärka med att ha skyltar som talar om att “här är övervakat – bara så att ni vet”.

10 Mar 2022