När du vill fokusera på ditt arbete

Är du egen företagare? När man arbetar som egen företagare brinner man oftast för sitt arbete. Har man kommit så långt att man klarar sig på sitt egna företag, är det oftast för att man är duktig på det man gör. Och då vill man oftast kunna fokusera på sitt arbete. Istället för att klura ut bokföringen, samla på sig kvitton, deklarera sin inkomst, fylla i en massa byråkratiska papper, kan man överlåta det på en bokföringsfirma. Då tar någon annan hand om allt byråkratiskt krångel. 

Så är det anlita en bokföringsfirma

Anlitar du en bokföringsfirma så sätter de sig in i allt det som rör ekonomin i ditt företag. De kan då ta över bokföringen, men låta dig få tillträde till den när som helst. Genom att lägga den på en server som du får tillgång till, kan du själv se hur det ser ut med intäkter, utgifter, kostnader och så vidare. Även om du låter någon annan sköta själva bokföringen så kan man behöva ha kontrollen över utgifterna, till exempel, och veta att ens fakturor blir betalda som de ska. Behöver man sända in påminnelser om obetalda fakturor så behöver man veta om de är betalda eller inte.

I övrigt kan de göra detta

  1. De betalar in moms och skatter – i övrigt är de som en arbetsgivare som kan betala in moms och skatter åt dig. 
  2. De kan sända fakturor till inkasso – om du har fakturor som är obetalda, kan de sända ut påminnelser och sända in fakturorna till inkasso för att få dem betalda.
  3. De gör bokslut – att göra bokslut är ett alldeles eget hantverk som inte alla besitter. Som egen företagare måste man inte kunna allt, då kan nästan ingen bli egen företagare.
  4. De gör deklarationer – deklarera är också ett digert arbete. Slipper du göra det, som företagare, slipper du ett stort arbete.
  5. De kan betala ut löner – betala ut löner är också en grannlaga uppgift. Administrerar man en sådan uppgift måste man samla på sig stora mängder med information om varje anställd person. Arbetar man själv och har mycket att göra, kan det lätt hända att man glömmer det som är viktigast för ens anställda. Då är det bra att kunna lägga den uppgiften på någon annan.

Skaffa en bokföringsfirma som bryr sig om ditt företag och se till att de är engagerade och vill att du ska lyckas med det som du gör. Läs mer om ett företag som arbetar med bokföring i Uppsala: https://www.bokföringuppsala.biz.

25 Apr 2019