Möjligheter att installera CCTV i Stockholm

Det kan behövas tillstånd för kameraövervakning med CCTV i Stockholm, men det kan också vara väl värt att söka ett sådant. Kontakta en firma som ger dig råd.

Brukar du titta på brittiska eller amerikanska kriminalserier? I så fall har du säkert tänkt på att utredarna nästan alltid drar nytta av att titta på inspelningar från övervakningskameror, så kallade CCTV. Kanske har du undrat vad förkortningen står för. Kanske har du också förundrats över hur många övervakningskameror de verkar ha på alla möjliga olika ställen.

CCTV är en förkortning för Closed-Circuit Television, och ja, du har rätt i att det är mycket mera vanligt med sådana kameror i USA och Storbritannien än vad det är i Sverige. Det har förstås med skillnader i lagstiftning att göra – att vi strävar efter ett större skyddande av personlig integritet.

CCTV – för ökad trygghet

Det är inte orimligt att tänka sig att alla de butiksägare, företagsledare och bostadsrättsinnehavare som blivit utsatta för inbrott eller skadegörelse tänker “skit i integriteten”. Ja, man faktiskt fråga sig om vissa individer inte förverkat sin rätt till detta. Fast kameran filmar ju inte bara brottslingarna, förstås.

Men det finns faktiskt goda möjligheter att få tillstånd att installera övervakningskamera, om det bedöms befogat. Om du skulle ha behov av det, så kontakta en firma som installerar CCTV i Stockholm. De har full koll på hur man söker tillstånd och naturligtvis också på exakt var det skulle vara bäst för dig att installera en eller flera kameror, för ökad trygghet.

21 Nov 2022