Ljusare tider med ny kontorsbelysning i Stockholm

Effektiv kontorsbelysning underlättar arbetet och bidrar till bättre arbetsmiljö för var och en i Stockholm – samt resten av världen där mörker finns.

Du kanske tror att allt ljus är detsamma, att detta med ett brett spektrum inte angår någon annan än de ekvationsskrivande fysiker som nöter griffeltavlor på Stockholms Universitet. Eller kanske den nya vågen av amatörodlare med gröna fingrar, vars visioner om prunkande pelargoner och självförsörjning av grönsaker vida överstiger den egentliga kunskapen och entusiasmen.

Så är inte fallet, min gode skeptiker, utan det är snarare så att ljuskvalitet är en del av livskvalitet. Vi mår nämligen bra när vi slappnar av, och det är betydligt lättare när man varken fryner eller kisar till följd av för stark eller svag kontorsbelysning. Med rätt belysning går det mycket bättre.

Kontorsbelysning - inget för tomater

Växter har klara preferenser när det kommer till ljuskvalitet - vilken spektral sammansättning och intensitet som helst duger inte om man vill att de ska växa till sig. Ta tomaten som exempel: man kan med stora förhoppningar så ett frö och vänta på att se det spira. Om den placeras under en vanlig glödlampa kommer den dock tyvärr inte att leva upp till förväntningarna.

För att driva fram ståtliga tomater som dignar av läckert röda frukter fordras nämligen belysning som förser plantan med den mängd och kvalitet av ljus som krävs. Och på liknande vis är det för den som vill skörda frukterna av en välfungerande arbetsplats - ljuset som skapas av kontorsbelysningen är A och O! Skaffa kontorsbelysning via denna hemsida: kontorsbelysningstockholm.se

6 Oct 2022