Letar ni efter ny lokal?

Dagen man behöver lediga lokaler i någon av våra storstäder, hur gör namn då? Frågar man sina vänner och bekanta? Googlar man ”lediga lokaler”, eller hur gör man? Allt hänger ju på vilken sorts lediga lokaler man behöver. Om adressen inte är så viktig, kan man relativt lätt få tag i fabrikslokaler i utkanten av våra stora städer. Där är hyran inte särskilt hög. Är man till exempel ett IT-företag är adressen inte viktig. Då är det mest ett kontor med en bra uppkoppling och starkt och snabbt wifi det viktigaste. Är det en advokatfirma är adressen absolut viktig. Då duger inte en adress i en förort. Juristfirman måste andas finanser och inge förtroende. Medan en postorderfirma inte behöver det mer än en bra lagerlokal. Behöver man en inredningsaffär vill man ha en lokal längs en gågata inne i staden där det är lätt att slinka in.

Blocket

Många vänder sig till Blocket för att hitta allehanda nya saker, till och med jobb. På Blocket kan du hitta det mesta numera, så även lediga lokaler. Är det ett mindre företag kan det löna sig att leta efter ett företagshotell. Det har många fördelar, då man egentligen inte behöver ordna med annat än hyran varje månad. Då tar företagshotellet hand om städning, reception, telefon, fax. Det finns billiga företagshotell som inte har någon som helst reception, utan bara hyr ut lokalerna. Däremot tar de ansvar för renovering och annan service för lokalerna.

Köpa med hjälp av en mäklarfirma

Är du intresserad av att få hjälp i ditt sökande efter den PERFEKTA lokalen kan du alltid få hjälp av en mäklare. Dem brukar man anlita mest när man är ute efter att köpa en lokal till sitt företag. Att köpa huset, eller lokalen där du väljer att etablera dig har en hel del fördelar. Dels kan det se som gynnsamt att ta ett lån av banken som du betalar av. Räntan är avdragsgill, samt så kan du dra av kostnaderna i bokföringen som hyra av lokalen. Tala med din rådgivare på Skatteverket. Dessutom kan du räkna med att få tillbaka kapitalet den dagen du säljer lokalen.

Hyra

Att hyra företagets lokal är det vanligaste sättet. Det ger en minst huvudbry. Du hyr, hyresvärden ansvarar för skötseln av lokalen. Du behöver inte lägga ner personal eller resurser på något mer än det som rör ditt bolag.

Att tänka på

Vad behöver ni? Hur många rum? Behöver någon få sitta avskilt från de andra? Behöver ni konferensrum? Reception? Matsal? Vad är viktigt när ni tar emot era kunder?

18 Jan 2018