Låt dina hotellgäster checka in själva

Har du sett personallöst hotell någon gång. Det finns inte många sådana än, men de lär komma. Till syvende och sist är det kostnaderna för lönen som går till personalen som är den största utgiftsposten för hotellen. Kan man få ner den kostnader är det möjligt att få en mycket större inkomst och i långa loppet vinst på hotellet, som du driver.

Idag är det fullt möjligt att låta hotellgästerna göra egna in-checkningar, precis som när de checkar in på vissa flyg själva. Det enda som behövs är att de laddar ner appen, till ditt hotell och skriver in när de behöver bo, hur länge de vill stanna, och sedan checkar in själva. Så ser systemet till att rätta dörrar öppnas för rätta gästerna.

Du kan minska personalstyrkan mycket

Sedan behöver du bara personal som kan hjälpa dem med städning och tvätt att smutslakan och bäddning av sängar. Resten sköter gästerna själva med hjälp av datorerna. Det andra du behöver är frukostpersonalen och övervakningspersonal,  så att inte hotellgästerna går bärsärkargång på hotellet.

Har du bara ett litet hotell kan du på så sätt skära ner på personal så mycket du bara kan man att äventyra säkerheten för gästerna och för din egen skull.

Om inte kan du använda lätthanterligt bokningssystem

Har du däremot ett hotell som inte vill att gästerna checkar in själva, kan du alltid använda ett bokningssystem som är anpassat för ditt hotell. Du kanske vill ha personal som ger gästerna service värdigt ditt hotell. Då möts dina hotellgäster av vänlig personal som kan ge personlig service. Då är det viktigt att personalen har rätta sättet och bemötandet. Sedan är det viktigt att rummen utrustas med rätt utrustning.

Eftersom de flesta gäster arbetar med datorer i sitt arbete, är det viktigt att de, om de så vill, kan arbeta med datorn på hotellrummet. De behöver då en datorskärm som de kan koppla till sin dator. Och vill de inte arbeta med datorn på rummet, behöver de en TV som håller dem uppdaterade med vad som händer runt om i världen. Och är det inte intresserade av att hålla sig uppdaterade, vill de kanske koppla av med hjälp av någon film, eller serie som de följer på TV. Med TV:n som skärm kan dina gäster välja vilken funktion de önskar använda sig av. Om de vill kan de lyssna på radio via TV-skärmen, titta på hyrfilm, ringa eller boka flyg eller tågresor.

16 Mar 2018