Kontor som man kan skryta med

Vem vill inte ha ett kontor som man kan skryta med? Helst vill man ju kunna visa upp glänsande kristallkronor och golv som speglar betraktaren, eller hur? Men ska man få det krävs det ju att man anlitar städfirma som klarar av det jobbet, innan hela kontoret verkligen är så snyggt så att besökarna blir bländade av hur snyggt det är.

Det är ju tur att vi alla är olika. Det finns människor som gillar det som du inte gillar – och tvärtom. Om din passion inte är att städa, så finns det sådana som gillar att städa då de ser en förändring på en gång. Det finns de som lockas av ett arbete där de får fram rena golv och väggar.

Vilka redskap behövs för rena kontor?

Ska man få helt rena golv och mattor som ligger på dem, behöver man en effektiv dammsugare och mattvättare. Inte förrän man har en riktig sopmaskin eller mattvättare kan man få riktigt slitna golv att skina på nytt. Förutom dammsugaren och sopmaskinen, behövs rengöringsmedel, rena trasor och rena svampar. En gång per säsong bör man även tvätta fönster så att man ser ut. Varje vecka måste man rengöra skrivbord, datorskärmar, kök eller pentry.

Rengöra alla vitvaror

Minst en gång per vecka bör man rengöra vitvaror som diskmaskin för att den inte ska korka igen. Man bör även rengöra kylskåp och mikrovågsugn. Varje dag måste man rengöra toaletterna. Finns det badrum med dusch ska de också rengöras minst en gång i veckan. Finns det en entrématta bör man även rengöra den minst en gång per månad. Varje dag bör man däremot rengöra skrivbord, datorer och tangenter, liksom lampor. Det blir ofta vädligt dammigt av datorer och datorskärmar. Då bör man få bort det dammet varje dag.

Skaffa gröna växter till kontoret

Ser man till att skaffa sig gröna växter till ett kontor så får man källor som avger syre som vi behöver. Gröna växter kan neutralisera den elektricitet som vi inte mår så bra av i närheten av datorer. Till exempel de slags växter som bäst absorberar det som strålar ut från datorerna är Fredskalla, Guldpalm är en riktigt bra luftfuktare och tar upp Xylen och Toluen, och annan kontroselektronik som datorskärmar. Även Gullranka är bra som tar bort formaldehys ur luften. Hit hör även ampelliljor och de som kallas "Svärmorstunga" – Aralia eller Fatsia Japonica. Även den är bra på att ta upp formaldehyd ur luften.

Behöver du få tag i en städfirma för kontorsstädnign i Malmö? Läs då mer om kontorsstädning på: kontorsstädningmalmö.nu

18 Apr 2020