Kickoff med bastutunna

Ett bra sätt att svetsa samman anställda på ett nystartat företag kan vara att göra någon social aktivitet tillsammans. Som chef för ditt nystartade är det såklart framför allt din uppgift att se till att alla får meningsfulla uppgifter och jobbar åt samma håll, men vill man att arbetsgruppen verkligen ska bli ett sammansvetsat team bör man också se till att umgås lite även utanför kontorstid. De flesta människor tycker om att umgås och vara sociala, även med arbetskamrater. På de flesta arbetsplatser har personalen regelbunden aw, där man går ut efter jobbet, dricker några öl och pustar ut efter en hård arbetsvecka. Som chef är detta något som du ska bejaka. Att dina anställda trivs med varandra och vill umgås även utanför normala arbetstider är bra för ditt företag. Att man gillar personerna man jobbar med har stor betydelse för hur länge man stannar kvar på en arbetsplats.

Bastutunnan är som gjord för långa sittningar

Inför till exempel ett längre sommaruppehåll i verksamheten kan därför en kickoff vara ett bra sätt att samla styrkorna och tillsammans samla kraft inför nya utmaningar. Att åka till ett spa eller en rekreationsanläggning, äta gott och därefter bada bastutunna med några öl är ett sätt att verkligen svetsa samman gänget. Att bada bastutunna är en sublim upplevelse. Till skillnad från en vanlig fyrkantig bastu gör bastutunnans cylinderform att värmen cirkulerar jämnt i bastun och inte skiktar sig, dvs att det blir varmast ju närmare taket man kommer. En bastutunna har en unik luftgenomströmning som gör att man kan sitta i höga temperaturer länge utan att känna sig instängd eller kvävd, som ibland blir fallet med en traditionell bastu.

Ett minne för arbetslivet

Medan värmen stiger i bastutunnan och ni läppjar på några kalla öl, ökar också den goda stämningen och arbetskollegerna känner större samhörighet och lätthet att prata om ditt och datt. Kanske kommer samtalet in på företaget, kanske inte. Precis vad man pratar om är inte så viktigt i rekreationssammanhang, det är mer stämningen som är viktig och att alla känner att de tillhör en gemenskap. En bastutunna är till hela sin funktion skapt för att erbjuda ett sådant sammanhang.

Att ta med dina anställda på ett spa är något som de kommer att minnas och tala om en lång tid framöver. Framför allt är det också ett sätt för dig som chef att visa att du bryr dig om de som jobbar åt ditt företag och att du värdesätter deras insatser. I bastutunnan försvinner hierarkier och rangordningar och ni lär känna varandra som människor, ett skönt avbrott från det styrda arbetslivet där man så sällan har en chans att andas ut tillsammans och få lite perspektiv på tillvaron.

Investera i en bastutunna

Har ni tillgång till en tomt utanför kontoret kan en bastutunna faktiskt vara en lämplig investering. För det man får är kostnaden för en bastutunna mycket rimlig och den tar inte mycket markyta i anspråk. Kombinerad med en utomhuspool eller badtunna blir den en regelrätt spaanläggning i direkt anslutning till kontoret, något som definitivt höjer din arbetsplats attraktionskraft och välbefinnandet för dina anställda. Jobbar ni dessutom mycket ut mot kunder finns inget bättre sätt att bryta isen inför en affärsuppgörelse med en sittning i bastutunnan.

6 May 2018