Investera i städmaskiner

Få saker är lika viktiga som städning. Detta oavsett om det handlar om städning i hemmet eller städning i den dagliga verksamheten - på kontoret, i verkstaden eller i de offentliga lokaler vi vistas i; bibliotek, skolor, sjukhus och idrottshallar. Gemensamt mellan alla dessa lokaler och som en löpande röd tråd dem emellan är att städning dels tar tid och dels också är jobbig att genomföra. Det gör att fusk förekommer och att städningen alltså inte håller den standard man vill och har rätt att förvänta sig.

Det är - i synnerhet på arbetet och gällande de offentliga lokalerna - lätt att peka finger på de som har betalt för att städa. Har man ett företag som betalat dyra pengar för städning så vill man också - så klart - ha valuta för sina pengar.

“ Det finns en svårighet i att städa stora ytor. Använder man rätt sorts städmaskiner så blir jobbet enklare och resultatet bättre “

Faktum är dock att det i många fall lika mycket är företagets egna ansvar att städningen i fråga inte sker på ett tillfredsställande sätt. detta av den enkla anledningen att man inte tillhandahåller rätt utrustning och rätt verktyg till den städfirma man anlitat. En städfirma och personalen kan inte trolla med knäna. Det går inte att kräva att en större lokal ska städas med ett perfekt resultat om det enbart finns en vanlig dammsugare och en golvmopp tillgänglig att använda.

Investera i rätt städmaskiner

Det är också därför som vi anser att många skulle tjäna på att investera i städmaskiner. Dels så får man ett genomgående bättre resultat av sådana - exempelvis en kombinerad dammsugare och skurmaskin - sparar både tid och ger bättre effekt. Driver du ett företag som har problem med städningen och upplever att ni vänt på varenda sten i frågan - bytt städföretag, utökat städningen, provat andra tidpunkter - så kan det vara en investering i nya städmaskiner som är lösningen.

Undersök och anpassa städmaskiner efter lokalerna

Det finns hur många modeller som helst att välja på - med olika funktioner och i olika storlekar. Det går därför inte att välja på måfå. Ska du investera i en städmaskin så gäller det att detta/dessa är anpassade efter hur era lokaler ser ut. För att så ska ske så är det därför av vikt att en undersökning genomförs.

Det vill säga: kontaktar du en återförsäljare av städmaskiner så kan detta företag besöka er, se över vilka behov ni har samt hur stora ytor det handlar om. Baserat på denna undersökning så skräddarsys (ur deras katalog och bland deras produkter) en modell som passar just er.

“ Regelbunden service och tydliga instruktioner är viktiga. Städmaskiner ska vara lätta att reparera och de ska vara enkla att framföra “

En viktig detalj gällande städmaskiner och som bör kollas upp innan ett köp genomförs gäller serviceavtalet. Vi skulle trycka på att service ska ingå under en viss tid. Det sker ett naturligt slitage och om någonting skulle gå sönder så krävs det underhåll. Många återförsäljare skriver in det i avtalet och vi skulle rekommendera er att välja ett företag som gör så.

Hur maskinen fungerar är också viktigt. Alla ska kunna starta, köra och stänga av städmaskinen ni valt; något som - naturligtvis - även gäller städföretaget. Se till att de blir grundligt instruerade.

30 Dec 2017