Hyra lagerhall ger dig en chans att växa i kostymen

För nya företag så kan det vara svårt att veta vilket ben man ska stå på. Å ena sidan ser man att företaget fungerar, att man fyller en funktion och att kunderna strömmar in. Å andra sidan så kostar nya satsningar mycket pengar och vad händer om man ser att kunderna, så att säga, tar sina affärer någon annanstans. man vill växa, men man vill växa i sin egen takt och sy ut kostymen allt eftersom. En fråga som dyker upp för många handlar om lager.

Man kanske ser att den ökade omsättningen kräver större lagerhållning, men där man inte har den möjligheten i de nuvarande lokalerna. En flytt till en annan lokal skulle dels innebära en mycket högre hyra och det skulle även innebär att stamkunder kanske inte återkommer i den omfattning man vant sig vid - och räknat på som företagare. Det är ett stort dilemma; ett dilemma som dock kan lösas utan att man flyttar sin verksamhet.

Det är nämligen fullt möjligt att hyra en lagerhall och placerar denna i anslutning till den ordinarie verksamheten. Lagerhallar finns i stort sett i alla storlekar och de är dessutom möjliga att skräddarsy efter kundens behov och förutsättningar. Kort sagt: är du i behov av extra utrymme i din verksamhet så är det kanske ingen dum idé att se över vilka alternativ inom lagerhallar som finns.

Hyra eller köpa en lagerhall?

Det kan vara en sund idé att börja med att hyra en lagerhall och därefter sammanfatta allting efter något år. Har det hela fallit väl ut, har kostnaderna sjunkit eller ökat, hur har lagerhållningen påverkat er verksamhet? Har denna lagerhall påverkat positivt så är ett köp att rekommendera (då ett sådant på sikt blir mer kostnadseffektivt).

Man kan även se säsonger som ett vägskäl gällande frågan om att hyra- eller köpa. Många verksamheter - exempelvis inom trädgård - är säsongsbetonade och där tjänar man ofta på att hyra snarare än att köpa. Som sagt - hyr gärna först och utvärdera efteråt.

Vad du får för pengarna

En lagerhall och den allmänna synen på en sådan brukar handla om ett slags större tält som sätts upp och integreras i anslutning till de befintliga lokalerna. Det stämmer sett till utseendet, men ser man till funktionerna så handlar det om så mycket mer.

En lagerhall är isolerad, den går att inreda precis som man vill och efter sina behov - exempelvis då för lagerhållning - och den är avfuktad. Till det så ska man addera att den är inbrotts- och brandsäker samt att portarna går att anpassa utifrån vilka behov - hur stora maskiner och fordon används - som företaget har.

Dagens lagerhallar är säkra, funktionella och fungerar som en förlängning av den befintliga lokalen. Det handlar om en chans för företag att skynda långsamt och anpassa kostymen efter hur kroppen växer.

4 Apr 2018