Hur kan du ge företagsbilarna bättre skydd?

För många verksamheter så är företagsbilar ett måste. Speciellt inom byggbranschen så är det nästintill ett måste. Det skulle inte fungera annars. Dels så har man ett ansvar gentemot uppdragsgivaren som ligger i att man är på plats i tid och att man håller den tidsram man avtalat om. Dels så har man också en massa material, verktyg och maskiner som ska användas. Det faller på sin egen orimlighet att en anställd ska åka buss eller använda sig egen bil i sådana lägen.

Men, tyvärr så ser många anställda sina firmabilar mer som leksaker än som en förmån. Kort sagt: då det inte handlar om sin egen bil i dess egentliga mening så tar man inte ett lika stort ansvar. Det är inte ovanligt att se att andrahandsvärdet sjunker på ett tydligare sätt då man talar om företagsbilar än vad fallet är för bilar - av samma modell - som använts endast privat.

Vi tänkte här dock försöka, så att säga, höja värdet på företagsbilarna i fråga. Det går kanske inte att bygga bort tankegångarna hos dina anställda, men det går definitivt att skydda bilarna på annat sätt.

Ett keramiskt lackskydd ger bättre skydd

Det första man ska göra är att försöka se vilka skador som är vanliga. Skador på lacken är vanligt för alla typer av bilar och för en företagsbil är detta inget undantag. Du kanske kör in i någonting, bilen kanske repas i samband med en parkering. det skvätter lera och regnvatten, pollen far omkring i luften, på vintern har vi vägsalt och dess påverkan på lacken. Till detta så finns även solens uv-strålar som hela tiden bleker bilen. Många av dessa orsaker är naturliga, men de är för den sakens skull inte omöjliga att minska skadorna de ger.

Ett bra sätt att göra så är att applicera ett keramiskt lackskydd i samband med att bilen tvättas och poleras. En lackförsegling går att göra på egen hand, men just en keramisk lackförsegling bör man använda professionell hjälp för. Det alternativet är också det som ger absolut bäst skydd. En lackförsegling som du själv applicerar ger skydd förvisso, men inte under så lång tid. Ett keramiskt lackskydd är härdat och påminner om en slags tunn, tunn film som ligger - osynligt - ovanpå bilens lack.

Mer info på denna sidahttp://www.lackförsegling.nu/keramisk-lackforsegling.

Rekond, stänkskydd och regelbunden service

Mer då, finns det andra sätt att skydda bilen? Stänkskydd är en bra - och billig - lösning. Sätt stänkskydd så kommer du att slippa det värsta stänket av lera, smuts och snö. Det är - tillsammans med ett keramiskt lackskydd - en perfekt kombination.

Regelbunden service och underhåll är också nödvändigt och sådan bör ske lite mer frekvent för företagsbilar. Det du som företagare bör göra är att se till att de anställda försöker hålla koll på oljud och annat som kan vara ledtrådar till problem. Kollar man upp sådana indikationer direkt så kommer man ofta billigare undan.

Tvätt och rekond är andra saker som ger bilen längre livslängd. Boka in det ungefär varannan månad och bilarna hålls rena, fräscha och blir därmed också mer värdefulla vid en framtida försäljning.

5 Jun 2018