Hur fungerar en trådlös skrivare?

Att köpa en trådlös skrivare kan ju låta käckt och lätt men hur fungerar det egentligen att använda en? Är det svårt att koppla in en trådlös skrivare? Vilka modeller och funktioner finns det?

Det finns både en del lätta och nätta skrivare att hitta som har en trådlös funktion. Likaså finns det större, mer kompakta maskiner med en hel del extra funktioner. De flesta modeller med trådlös skrivare hittar du även utan denna funktion. Så hur går det hela egentligen till? Jo, det handlar om en så enkel sak som att ansluta till skrivaren via ett wifi-nätverk. Skrivaren och datorn, telefonen eller surfplattan ska vara anslutna till samma nätverk. Då kan de, så att säga, prata med varandra. När det är gjort kan just den trådlösa skrivaren du valt användas som utskriftsalternativ till dina dokument eller bilder.

Trådlös skrivare är den kontorsutrustning du behöver mest

När det gäller att skriva ut dokument och annan information på papper är en trådlös skrivare inget alternativ, utan ett klart och tydligt måste. Det finns ingen annan apparat som är så välanvänd världen över idag, när det handlar om kontorsmaskiner. En pålitlig kompis på kontoret helt enkelt. För inte så många år sedan kunde kontoret se ut som ett inferno av sladdar. Idag när det sker så mycket trådlös kommunikation är kontoret rent med bara enstaka kablar och obegränsat med tillgång till skrivaren. Epson, Canon och HP är exempel på märken som förser marknaden med olika modeller av skrivare.

7 Feb 2022