Gratis marknadsföringsvägar i Sollentuna

Driver du ett mindre företag är marknadsföringsbudgeten knappast speciellt stor. Men det behöver den inte alltid vara heller då det ofta finns gratis (eller mycket billiga) vägar att marknadsföra sitt företag. En del tips kan appliceras på alla branscher och var som helst i Sverige medan andra är mer knutna till städer eller branscher. Har du exempelvis ett städföretag, med fokus på flyttstädning, finns följande marknadsföringsvägar att ta del av i Sollentuna.

Företagarna Affärnätverk

Företagarna är en riksorganisation som jobbar för att hjälpa och främja företag att etablera sig och växa. Organisationen finns även i Sollentuna. Visserligen finns en viss årsavgift men man får tillbaka betydligt mer än vad det kostar. Ett affärsnätverk som bjuder på seminarier, diskussioner och nätverkande. Överlag är det lättare att anlita ett företag som man känner till dem vilket innebär att kontakter och nätverk skapar nya kunder. Vilket företag kommer företagare inom ditt nätverk att anlita när flyttstädning ska ske? Vilka hade du själv valt – ett företag där du känner ägaren eller någon annan?

Jobba lokalt med Facebook

Går det att marknadsföra flyttstädning via Facebook? Absolut! Men kom ihåg att det inte primärt handlar om att hela tiden sälja utan att det snarare är viktigt att knyta kontakter och bygga varumärke. På Facebook (och övriga social media) handlar det mer om att ge än att ta. Bjud på bästa tipsen inför en flyttstädning, lotta ut gratis städning och följ andra lokala företag. Varför inte samarbeta med andra företag i Sollentuna för att på så sätt skapa billigare marknadsföringsvägar och effektivare kommunikation. Att synas är att finnas brukar det heta och det gäller framförallt för nyetablerade företag.

Visa upp dig

Våga ta för dig och visa upp dig i olika sammanhang. Visserligen kan det vara effektivt att köpa plats på någon mässa i Sollentuna men kostnaden för detta är mer än vad många mindre städföretag har råd med. Då finns det andra tillfällen och platser som erbjuder lägre pris. Bakluckeloppisar, marknader, sportevenemang är tillfällen som drar många människor till en och samma plats. Finns någon möjlighet att erbjuda flyttstädning vid dessa tillfällen? Eller varför inte i samarbete med högskolor eller universitet.

Samarbete med idrottsföreningar

I Sollentuna finns ett stort antal idrottsföreningar som behöver få in mer pengar till sin verksamhet. Går det att göra samarbete med dessa? Det kan ske genom sponsring men även genom att kanske erbjuda städning vid större evenemang som tack för reklam eller annan marknadsföring av tjänsterna. Läs mer om flyttstädning i Sollentuna på: http://www.flyttstädningsollentuna.nu.

26 Dec 2018