Funderar du på att arbeta med det som är din hobby?

Om du funderar på att starta eget företag med något som ditt hjärta klappar för, kanske du ska fundera igenom några av de saker som vi tar upp här. Ibland är det bara en riktigt god idé att starta ett företag med sådant som du redan kan en hel del om. Att arbeta med det som man brinner för brukar vara en bra start på ett företag. Ofta kan man en hel del som man brinner för. Gillar man sport, kanske man ska starta ett gym, öppna en sportaffär, en sportlokal, träna barn och ungdomar i kampsport, friidrott eller fotboll. Ska du göra verklighet av dina planer bör du först ta reda på fö

1. Finns det en marknad och efterfrågan?

Gör först en marknadsundersökning och fråga dina tilltänkta kunder om det finns ett inresse och ett behov av det som du funderar på att starta. När du väl har tagit reda på detta är det sedan dags att bestämma dig för om du ska starta det företaget eller om du kanske ska starta ett annat?

2. Finns det förutsättningar för att genomföra det som du planerar?

Hur ska du göra för att genomföra det som du planerar att göra? Behöver du en lokal till det? Behövs särskild utrustning? Behöver du ett kök? Ska du förse människor med kaffe, kanske du behöver en cafélokal. Ska du starta ett gym behöver du en lokal dit kunderna kan komma för att bygga sina muskler.

3. Hur ska du finansiera starten?

Har du de pengar som behövs för att starta företaget? I början har man ofta stora ekonomiska behov för att kunna starta företaget. Man kan komma att behöva pengar för inköp av rätta maskiner, för att anställa personal med rätta kunskaper och utrustning. Till gymmet kommer man att behöva maskiner som hjälper kunderna att sträcka och pumpa sina muskler. Vill man arrangera särskilda träningspass, måste man anställa personal som kan träna och lära andra detta.

Olika sätt att finanseriera starten

Antingen kan man be om ett lån från en bank. Ofta vill banken ha en säkerhet för att de ska få tillbaka sina pengar. Det är till exempel lättare att få ett lån för en bostad, då banken alltid kan sälja bostaden ifall du som låntagare inte kan betala tillbaka lånet. På samma sätt vill banken ha en säkerhet för att vilja låna ut pengar till dig för att starta ett företag. Här kan du läsa om ett företag som har startat med sådant som de själva har tyckt är det roligaste de vet och erbjuder andra att komma och göra det som de erbjuder, som till exempel Gokart i Stockholm.

18 Dec 2018