För de viktigaste rekryteringarna

Vem skulle inte vilja anlita Steve Jobs? Han är en av de mest omtalade chefer som vi har sett under digitalieringens tid, någon som var med från början, när man hade en stor dator som bara hade en svart skärm och som kopplade upp sig på ett modem. Det, jämfört med den snabba uppkoppling som vi har idag, och med Windows-program som ger oss hela skärmar med bilder, appar och en lättläst text är otroligt stor skillnad. Vi är vana vid mobiler som på samma sätt fungerar som en dator. Och den designen, utvecklingen och trenden har Steve Jobs, bland annat lett sitt företag Apple, genom. Vilken ledare!

Att hitta rätt sorts ledare är inte det lättaste. Det gäller att hitta en person som kan tänka framåt, som har en vision om något som kanske ännu inte finns. Det bör dessutom vara en person som kan inspirera andra som kan få andra att vilja utvecklas, att vilja arbeta så att det går bra för företaget. Det är nämligen inte alla som kan en sådan sak.

Hur hittar man en ledare?

Hur man hittar en ledare är inte något som man lär sig på en utbildning. Oftast lär man sig det genom att träffa många människor. Ju fler som man träffar, desto lättare är det att känna igen en som innehar ledaregenskaper. Man lär sig att känna igen någon som har ledaregenskaper. Det är lite grann som att lära känna en säljare; en säljare ser till så att du gillar den personen. Det kan handla om att bra kläder så att du får förtroende för den personen. Den ser till att vara på ett sätt som göra att du gillar den personen. Det är det viktigaste, den som ska köpa något av en säljare, måste gilla säljaren. Annars vill man inte köpa något.

När man hittar en ledare

När man väl hittar en person som har ledaregenskaper, gäller det att kunna motivera den personen att ta sig an jobbet. Att ha ett ansvar för ett bolag innebär att man får både ros men också ris. Som ledare blir man utsatt för kritik. Man representerar hela bolaget och får stå till svars för det som blir fel, även om det är någon annans fel, men som ledare förväntas man att känna till allt som händer i ett företag. Är det då någon i företaget, som har gjort fel, räknar man med att ledaren ska känna till det och åtgärda sådant. Oftast ser man till att en företagsledare får en mycket bra lön, och här tänker vi oss en bra lön på mer än en miljon i årslön. Läs mer hur man kan rekytera en företagsledare på: https://www.bhill.se/rekrytering-chef-stockholm.

12 Sep 2019