Ett lyckat företagsevent får ditt företag att synas

Har du ett nystartat företag, så finns det en sak som är viktigare än allt annat: att skaffa kunder. Och för att skaffa kunder gäller det att synas, något man kan göra genom att vara aktiv på sociala medier, göra mailutskick och också så klart marknadsföra sig både digitalt och i tryck. Hur man väljer att marknadsföra sig har att göra med vilken typ av företag man är och hur den tänkta målgruppen ser ut. Men i de allra flesta branscher är ett företagsevent en marknadsföringsteknik som fungerar ypperligt, skapar en god bild av företaget och dessutom gör det lätt att knyta personliga kontakter till branschkollegor och kunder.

På ett bra företagsevent ser företaget till att besökarna har det trevligt, samtidigt som man presenterar företaget och dess produkter genom muntliga presentationer och genomtänkta demonstrationer. Det minglas och småpratas och blir till en positiv upplevelse hos besökaren. Denna upplevelse förvandlas till goodwill för ditt företag, något ni kommer att förknippas med i framtiden. Vikten av att kunder och branschkollegor har en positiv bild av företaget kan inte nog understrykas.

Var ska festen hållas?

Att hyra en offentlig lokal kan vara ett bra sätt att få plats med många gäster och slippa bekymmer med logistiken. Men samtidigt blir det lite opersonligt, och det unika med upplevelsen förtas eftersom de flesta gästerna säkert varit i lokalen förut, på något annat företagsevent.

Då är det bättre att hålla festen på kontoret, även om det är mindre och man måste hyra in bord, stolar och porslin. Förvandla kontoret till en festlokal genom att pynta och duka fint. Att visa runt kunder i lokalerna blir en bra isbrytare och ger kunden en personlig relation till företaget och medarbetarna.

Hyr in bord, stolar och porslin

Vanligtvis har man inte särskilt mycket porslin, glas, bord och stolar på ett kontor, åtminstone inte så det räcker åt en stor grupp besökare. Då är det smidigast att hyra in detta från ett festuthyrningsföretag. Skippa papptallrikar och plastbestick och satsa på riktigt porslin för en lyxigare känsla. Riktiga glas till skumpan ska det också vara på ett bra företagsevent.

Att hyra bord och stolar är enkelt, det är bara att uppge hur många ni blir på eventet så får ni hopfällbara bord och stolar så att det räcker. Likadant med porslin och glas, som levereras i stötsäkra kartonger och enkelt packas upp och ställs ut på borden. Maten löser ni med catering, lika enkelt det.

Ett smidigt sätt att knyta kontakter

När alla gäster ätit och druckit gott kan du och dina medarbetare hålla en presentation och lansera företaget och era produkter. Att presentera firman för en mätt och glad publik är det absolut bästa sättet att skapa en positiv bild som stannar kvar hos kunderna.

Att göra kontoret till en festplats är det bästa sättet att hålla ett lyckat företagsevent som blir personligt på precis rätt sätt. Som potentiell kund är det spännande att upptäcka ett nytt företag i den miljö där det hör hemma; det ger en transparent och lättförståelig bild av verksamheten och medarbetarna. Logistiken sköts enkelt genom att ni vänder er till en festuthyrningsfirma och hyr bord, stolar, porslin och glas, som både levereras inför eventet och hämtas upp när det är över. Krångligare ska det inte behöva vara att fixa det perfekt företagseventet.

2 Feb 2019