En mäklare använder ett tryckeri i Stockholm

Om man ser till den enorma utveckling som skett i Stockholm gällande priserna för bostäder så är denna både skrämmande och lätt att förklara. Med skrämmande menar vi att det inte är normalt att bostäder ökar sitt värde med så mycket under en så kort tid – om kanske två år – och att detta kan vara ett tecken på något betydligt allvarligare.

Många experter pekar nämligen på att det handlar om en bostadsbubbla där privatpersoner belånar sig upp över tänderna; där man helt enkelt inte inser att det är pengar det handlar om. Helt plötsligt så blir fyra miljoner kronor något som är normalt att låna och spendera på en bostad; ett slags verklighetens monopol där pengarna tappat sitt reella värde och där konsekvenserna av detta kan bli väldigt ödesdigra.

Att detta är enkelt att förklara kan vi dock visa på att det inte finns tillräckligt med bostäder i förhållande til hur många som dagligen flyttar till Stockholm och däri ligger också en förklaring till varför en bostadsbubbla förmodligen inte kommer att brisera. Så länge det inte finns tillräckligt med bostäder så kommer också priserna att fortsätta att öka.

Äger man i dagsläget en bostad i Stockholm och går i säljartankar så har man således en stor chans till vinst och för att nå en så hög sådan som möjligt så gäller det att anlita rätt mäklare. En mäklare i Stockholm kan verkligen hjälpa till och av den anledningen så ska vi titta lite närmare på hur en sådan jobbar; vi säger att du ska sälja sin bostad och att du kan förvänta dig följande saker för ett så högt slutpris som möjligt.

  • Prospekt. Ett snyggt prospekt där man samlat all relevant information är ofta A och O vid visningen. Ett prospekt som gjorts av ett tryckeri. De flesta mäklare har samarbeten med ett tryckeri och där detta snabbt kan trycka upp tilltalande prospekt. Ett tryckeri i Stockholm trycker upp dessa i olika former, med snygga bilder, tilltalande texter och information om hyra, närhet till kommunikationer och affärer. Din mäklare och ett tryckeri i Stockholm hjälper dig således oerhört mycket.
  • Visningar. Vi nämnde prospekt och ett tryckeri ovan; men väl så viktigt är att det kommer tillräckligt med folk på de visningar som mäklaren planerar. Din flexibilitet är viktig här då privata visningar kommer att efterfrågas och där du – kanske på en torsdagskväll och med kort varsel – får lämna din bostad i mäklarens händer.
  • Homestyling. Erbjuder din mäklare tjänsten homestyling – ta möjligheten! Ett hem som är stylat ger alltid ett övertag och är mer tilltalande för spekulanter än vad ett ostylat hem i Stockholm är. Här kan det verkligen vara en stor skillnad.

Prospekt tryckt av ett tryckeri, homestyling och många visningar är tre saker som kan göra skillnad och något som många mäklare använder sig i Stockholm.

29 Dec 2022