Därför kan det vara smart att som företagare sätta upp egna laddstolpar

Att som företag sätta upp laddstolpe på parkeringen kan vara en smart investering. Det gör livet enklare för de medarbetare och klienter som kör elbil men det är givetvis även bra för miljön.

Elbilen är här för att stanna och omställningen till ett fossilfritt samhälle har startat på allvar. Som företag kan man vara med och dra sitt strå till stacken och skynda på utvecklingen. Detta kan man göra genom att installera egna laddstolpar, vilket både uppmuntrar och underlättar för medarbetare och kunder att välja att köra elbil. Att som företag sätta upp laddstolpar visar också att man är ett företag som satsar på framtiden och som bryr sig om miljön. Än så länge kan man som företag få ett visst bidrag från Naturvårdsverket då man sätter upp laddstolpar, men det är svårt att förutspå hur länge detta bidrag kommer att finnas kvar.

Jämför olika laddstolpar med varandra

Det finns flera olika laddstolpar på marknaden och det gäller att göra lite research innan man väljer modell och installatör. Sök på nätet på exempelvis Laddstolpe företag, och det kommer upp fler bra sidor med användbar information. Som företagare kan det vara bra att också fundera över vem som ska stå för den el som laddas. Använder man sig av tjänstebilar är detta kanske inget att fundera över. Men gäller det privata bilar som inte används i tjänsten kanske man ska välja laddstolpar med ett system där de som laddar själva står för elkostnaden.

9 Mar 2022