Dags för hälsokontroller i Uppsala

Många företag är knutna till företagshälsovård för att de månar om de anställdas hälsa. Men ibland krävs hälsokontroller för jobbet och de kan göras i Uppsala.

Agneta skulle snart börja sitt nya jobb ombord på ett kryssningsfartyg. Det skulle bli spännande och hon såg mycket fram emot det annorlunda arbetet. Till skillnad från andra jobb stannade man kvar under en längre eller kortare tid då båten var i rörelse och det inte gick att kliva av efter dagens pass.

Innan det var dags för den första dagen skulle hon göra en hälsokontroll. Jobbet krävde nämligen ett intyg på att man var frisk och arbetsför. Agneta kände det inte som ett besvärligt måste, utan såg det som en enorm fördel att få en check på att allt såg bra ut. Det borde alla få göra

Skön känsla efter hälsokontroller i Uppsala

Under hälsokontrollen blev hon både vägd och mätt. Sedan fick hon sätta sig i ett litet bås där en hörselkontroll gjordes. En knapp hon höll i skulle tryckas på varje gång hon hörde ett ljud i lurarna hon fått på huvudet. Även synen kontrollerades genom att använda den gamla tavlan med mindre och mindre bokstäver.

Efter samtal med läkaren som mätte blodtrycket var hon klar. Då återstod endast att gå till receptionen och hämta det färdiga intyget. Hon fick två stycken, ett för eget bruk och ett annat som skulle lämnas på fartyget då hon mönstrade på. Dessa hälsokontroller i Uppsala skulle i fortsättningen göras vartannat år under resten av hennes anställning på fartyget.

2 May 2022